Gloria Palace *****
  • Szállodai szolgáltatások-Térítésmentes Wifi elérhető a recepción
  • Szobához tartozó szolgáltatások-Térítésmentes Wifi/internet elérhető
  • Tengerpart jellege-Homokos
  • Elérhető ellátások-All inclusive
Ugrás az árakra
Szállás
Hotel*****
Kültéri medence
Van
Távolság a tengerparttól
Közvetlen tengerparti
Gyerek medence
Van
Gyermek animáció
Nincs
Csúszda
Nincs
Beltéri medence
Nincs
Fekvés

2019-ben nyílt, 91 szobával rendelkező közvetlen tengerparti szálloda, a strandtól csak egy parti sétány választja el. Durres városközpontjától kb. 16 km-re, Tirana repülőtere kb. 43 km-re található, Durres Qerret nevű üdülőrészén.

Szolgáltatások

étterem • a’la carte étterem (térítéssel) • bár • külső medence gyermek medence résszel • spa-részleg (egyes szolgáltatások térítés ellenében) • edzőterem • ingyenes WIFI • esti szórakoztató programok • élő zene

Tengerpart

saját homokos tengerpart • ingyenes napernyők és nyugágyak a tengerparton a 3. sortól • strandtörülköző (ingyenes)

Elhelyezés, Felszereltség

kétágyas pótágyazható superior szoba • fürdőszoba • hajszárító légkondicionálás • telefon • televízió • kávé-tea készítési lehetőség • minibár (térítéssel) • széf

Robinson Tours vélemény

A Harmonia Hotels Group legújabb szállodája. Elegáns kialakítású belső terek, igényes szobák, minden korosztály számára egyaránt ajánljuk.

 

Ellátás

All inclusive

Ország leírás

Ez a kis ország a mediterrán térségben, a Balkán-félsziget nyugati szélén fekszik, az Adriai- és Jón-tenger partján. Északról Montenegróval és Koszovóval, délről Görögországgal, keletről pedig Macedóniával határos. Az albán föld kétharmadát hegyek borítják, legmagasabb csúcsa a Korab (2.764 m). Területének átlagos tengerszint feletti magassága 708 m, amellyel kontinensünk második legnagyobb átlagmagasságú országa. Az albánok az országukat a sasok országának, önmagukat szkipetároknak nevezik, azaz a sasok népének.

Időeltolódás: nincs Magyarországhoz képest.

Fizetőeszköz: hivatalos pénznem az albán lek, de számos helyen fizethetünk Euroval és Dollárral is. 1 Euro = kb. 140 lek, 1 USD = kb. 100 lek. Bankkártyát csak elvétve lehet használni, de bankautomatát minden bankfiók mellett találunk.

Hivatalos nyelv: albán, de egyes turisztikai központokban beszélnek angolul, olaszul vagy franciául is.

Éghajlat: Az ország éghajlata a tengerparti síkságokon mediterrán jellegű: forró, száraz nyár és enyhe, csapadékos tél jellemzi. Májustól megérkezik a forróság és a tenger vize is felmelegszik, amely egészen októberig alkalmas a fürdőzésre. A tengerparton 4-5 fokkal melegebb, a hegyekben hűvösebb van.

Időjárás: Albánia a nyári szezonban, az országos nappali átlaghőmérséklete májusban már 20-25 °C fok között alakul,  júniusban 25-30 °C fok, júliusban 28-32 °C fok, augusztus számít a legmelegebbnek 29-33 °C fok körüli hőmérséklettel, szeptemberben is kellemes 25-30 °C fok körüli hőmérsékletre lehet számítani. 

Vízum / Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok útlevél nélkül is utazhatnak Albániába 30 naposnál rövidebb kinttartózkodás esetén,magyar, kártya típusú személyi igazolvánnyal. Ideiglenes személyi igazolvánnyal nem lehet utazni.
Az útlevélnek és a személyi igazolványnak egyaránt, még 3 hónapig kell érvényesnek lennie a beutazástól számítva. 

Külügyminisztérium - aktuális beutazási feltételek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok/albania#c

Koszovón keresztül utazóknak útlevél szükséges és a koszovói határon külön felelősség biztosítást kötése szükséges, melynek ára irányonként 15,00 Eur/fő. Minden más útvonalon kártyaszemélyivel is eljuthatunk Albániába. A gépjárművek se be- se kilépéskor nem fizetnek adót. 

Megközelíthetőség: Autóval: Az egyik útvonal Macedónián át vezet, amely során Belgrádtól Szkopjéig autópályán, Strugától Tiranáig pedig felújított főútvonalon haladhatunk, az út kb. 13-14 órát vesz igénybe. A másik út Horvátországon és Montenegrón át vezet, melynek nagyobbik részén szintén autópályán közlekedhetünk. Ezen az útvonalon min. 13-14 órát fogunk utazni az albán határig. 

Közlekedés: Nehézkes, a repülőn kívül csak a közutak vannak, melyek állapota hagy kivetnivalót maga után. Főként a hegyi utakon való autózást gondoljuk meg! A városok között menetrend nélküli magánbuszok közlekednek, a rövidebb távolságokat pedig iránytaxikkal tehetjük meg. Ha gyalogosan közlekedünk, készüljünk fel rá, hogy sehol nincs elsőbbségünk! Még a gyalogosátkelő zöld jelzésnél is figyeljünk a bekanyarodó autókra! Az utazás bármely formáját is választjuk, legyünk óvatosak a rossz közlekedési morál miatt!

Közbiztonság: Albániában a közbiztonság jó, de tartsuk be mindazokat az óvatossági rendszabályokat, amelyeket bárhol máshol is.

Higiénia: Albániában semmilyen különleges egészségügyi kockázattal nem kell számolnunk, kötelező oltás nincs. Az általános higiéniai szabályokat tartsuk be és főként a forró nyári időszakban legyünk még körültekintőbbek. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette inkább ásványvizet igyunk.

Vásárlás, étkezés: Albániában csak az utóbbi időkben épültek nagyobb bevásárlóközpontok, sokkal inkább jellemzőek a kis élelmiszerüzletek, szakboltok, piacok és utcai árusok. Az éttermekben és bárokban Magyarországhoz hasonló árakat találunk. 

Ha Albániában járunk, feltétlen kóstoljuk meg a helyi jellegzetességek közül a Fërgese-t (lecsószerű egytálétel) és a Tave Elbasanit (joghurtban sült bárány), amelyeket albán borral vagy szőlőből párolt pálinkával, a Raki-val öblítsünk le.

 

Fakultatív programok

BERAT – COBO BORÁSZAT
Találkozás a szálloda recepcióján majd indulás Beratba, amely Albánia egyik múzeumvárosa, 2008-tól az UNESCO Világörökség része. Ezerablakos városnak is nevezik. A város mögött húzódnak a Tomori-hegység hófödte csúcsai emelkednek. Az első, amit megpillantunk az a városra és a folyóra tekintő Citadella, mely Európa egyik legrégebbi és legnagyobb építménye. Látogatás az 1797-ben épült, Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt ortodox templomban, ami jelenleg az Onufri Nemzeti Ikonográfiai Múzeumnak ad otthont.
Ebéd után, egy rövid utazást követően megérkezünk a Mangalem és a Gorica városnegyedekbe, melyek a Seven folyó partján épültek. A kis kőházak és a keskeny utcák mintha hozzánőttek volna a hegy lábához.
Utazás a Cobo Borászat területére, mely a Tomori-hegység lábánál helyezkedik el. Területén szőlőskertek, egy hagyományos albán építészeti stílusban épült „kulla” (kőből épült többemeletes ház) és maga a borászat épülete található. A túra alkalmával lehetőség nyílik széles körű betekintés nyerni a borkészítés technikájába, egy borkóstoló mellett pedig a helyi készítésű albán sajtokat illetve a helyi termesztésű olajbogyót is megkóstolni. A túra végén visszautazás a szállodába. Ebéd (fakultatív) egy tradicionális albán étteremben.
Az ár tartalmazza: a belépőt a Citadellába és az Onufri Múzeumba, és a borkóstolót a Cobo borászatban.
Ár: 45 Eur - felnőtt, 20 Eur – gyerek 12 éves korig

DURRES – SZKANDER BÉG KONYAK GYÁR
Találkozás a szálloda recepcióján. Városnézés idegenvezetővel Durres ókori városrészében.
Rövid utatzás után túránkat a „Torra” nevezetű velencei bástyánál kezdjük, mely a váris védőfalának része a 15. század óta. Látogatás a II. században épült amfiteátrumban. Az ókori amfiteátrum egy ovális építmény, 120 m a leghosszabb átmérője, 20 m magas, 15 000 nézőt tud befogadni.Néhány érdekes történet megismerése közben megcsodálhatjuk a csodálatos mozaik falat, majd látogatást teszünk (fakultatív) a Régészeti Múzeumban, mely az amfiteátrumtól nem messze, a tengerparton elnyúló sétányon található.
Továbbutazás a város perifériáján lévő, 1933-ban alapított „Gjergj Kastrioti Szkander bég” gyárba, Albánia legnagyobb konyakgyárába. Kóstoló keretében megismerkedük a Szkander Bég konyakkal, amely minőségének és egyedi ízánek köszönhetően a kommunizmus óta világhírű, Albánia nemzeti itala. Ezt követően visszatérés a szállodába.
Az ár tartalmazza: a belépőt a konyakgyárba kóstolóval.
Ár: 20 Eur - felnőtt, 10 Eur – gyerek 12 éves korig

KRUJA – TIRANA – DAJTI
Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Albánia fővárosába, Tiranába. Látogatás a 1821-ben épült Óra-toronynál, mely közel 200 év alatt a város szimbólumává vált. Megtekintjük az Ethem Bej mecsetet, melynek tornya 2,25 m x 2m x 9m magas, minaretje 37 szintnyi kőből épült, néhány közülük az albán tradíciókat követő geometriai és növénymotívumukkal díszített. Séta a város üzleti- és a volt kommunista vezetők villanegyedében.
Tovább utazás Krujába, a hős városba, amelynek neve Szkander bégével forrt össze, hiszen ebben a városban minden a nemzeti hősről szól. Látogatás az 5-6.században épült várban. A közeli Etnográfiai Múzeum egy hatalmas lakóházban kapott helyet, mely a város egyik legbefolyásosabb családjának tulajdonában volt. A múzeumban megismerkedhetünk az oszmánok életével és társadalmuk működésével. Hangulatos bazársorán különböző ajándéktárgyakat vásárolhatunk.
Utazás a Dajti Nemzeti Parkba, ahol egy Albániában egyedül álló kabinos drótkötél felvonóra szállva egészen a Dajti-hegy tetejére juthatunk fel, ahonnan káprázatos kilátás tárul a szemünk elé.
A túra végén visszautazás a szállodába.
Az ár tartalmazza: a belépőt a várba és a felvonó jegyet oda-vissza.
Ár: 38 Eur - felnőtt, 18 Eur – gyerek 12 éves korig

POGRADEC – SAINT NAUM – OHRID
Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Pogradec városába, ami az Ohridi-tó partján fekszik festői hegyek ölelésében. Az Ohridi-tó 347 km2 területű, legmélyebb pontja 289 méter mély. Továbbutazás a Szent Naum kolostorba. A kolostor a tó felett egy sziklás dombon épült. Szent Naum gyógyító és csoda-tévő volt a 10. században. Munkásságát a kápolna – Michael és Gabriel arkangyaloknak felszentelt - freskói őrzik.
Továbbutazás a Fekete Drin folyó torkolatához, melynek érdekessége, hogy vize az Ohrid-tóba ömlik. Fakultatív ebédelési lehetőség egy helyi étteremben. Továbbutazás Ohrid-ba. Városnézés idegenvezetővel: a Szt. Cyril és Szt. Method szobrok, Alsó és Felső kapu, Szent Zsófia templom és a római amfiteátrum megtekintése.
Túránk az ohridi piacon ér véget. Hazaútban rövid megálló Struga városkában, a Fehér Drin folyó forrásának „hazájában”.
Az ár tartalmazza a belépőt a Szent Zsófia templomba.
Ár: 45 Eur - felnőtt, 25 Eur – gyerek 12 éves korig

DZSIP- ÉS HAJÓTÚRA A KOMAN-TÓNÁL
Tapasztalja meg Albánia kalandos oldalát! Az egész napos túra során Észak-Albániában két fő programon vehet részt: dzsip szafarin a Vau i Dejes-tó partján és hajókázáson a Koman tavon. Mindezek mellett megismerkedhet a helyi illetve a környéken élőkkel. Ha szeretne közelebbről megismerkedni az albán kultúrával, ez az Önnek megfelelő program.
A Koman-tótól nem messze található Shkodra városáig utazunk, ami Észak-Albánia egyik rejtett kincse. A Koman-tó Dukagjin délnyugati részén található. A tó 1978-ban alakult ki, amikor a Fierza hidro-elekrtomos gát felépült. A tavat tápláló folyók a Drini i Zi, Drini i Bardhe és a Luma. A helyszín világszerte ismert természeti kincs, ahol úgy tartják, a spirituális energiák olyan magasak, hogy egyfajta életerő-töltő tulajdonsággal bír. A megérkezésünket követően hajóra szállunk, amivel végig hajózunk a helyek és sziklák között elterülő kristálytiszta vízen. Végül megállunk a Shala-folyónál, amit az idelátogatók úgy neveznek, mint a Koman gyöngyszeme. Itt fogjuk elfogyasztani ebédünket (fakultatív), egy tradicionális albán étteremben. Az ebédet követően visszaindulunk Tiranába. Várandósoknak, egészségügyi problémákkal küzdőknek nem javasoljuk.
Ár: 70 Eur - felnőtt, 50 Eur – gyerek 12 éves korig

JEEP TÚRA A THETHI NEMZETI PARKBAN
Túránk Durresből indul a kora reggeli órákban egészen Theth falujáig, ahol egy rövid látogatást teszünk, majd bejárjuk környékét. Utunk során lehetőségünk van egy falusi vendégházban fakultatív ebéd elfogyasztására, ahol a helyiek látnak minket vendégül és eredeti, hamisítatlan albán ételeket szolgálnak fel nekünk. Ezt követően utunkat tovább folytatjuk a völgy mélyébe, ahol megtekinthetünk egy eredeti „kullát”, amely egy toronyszerű épület, rajta kicsi ablakokkal. Ide menekültek a férfiak
Azok elől a családok elől, akikkel vérbosszúban álltak. Innen tovább folytatjuk utunkat a kanyonhoz és a Grunas vízeséshez, amelyet egy 40 perces sétával érhetünk el. Ez a gyönyörű vízesés természetes emléknek számít és állami védelem alatt áll. A vízesés magassága 30 méter, melynek vize a felolvadt hóból származik.
Miután felfedeztük Albániának ezt a csodálatos táját, dzsippel visszatérünk a szállodába. Várható érkezésünk a késő esti órákra tehető.
Ár: 70 Eur - felnőtt, 50 Eur – gyerek 12 éves korig

VLORA-KARABURUN
Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Albánia második legnagyobb kikötő városába Vlorába, amely egyben Albánia függetlenségének a városa. Ismerkedés a várossal, mely során elsőként a zászlóteret keressük fel, ahol a hatalmas függetlenségi szobrot nézzük meg. A parkban megtekintjük még Ismail Qemali, az albán államalapítás első elnökének a síremlékét. A déli órákban a városnézést követően a kikötőbe megyünk, hajóra szállunk és kihajózunk a Karaburun-félsziget felé, amely Albánia legnagyobb lakatlan félszigete. A félsziget természetvédelmi terület, egyik része azonban még katonai terület, ahol tengeralattjáró bázis működik, míg a környező tenger a Karaburun-Sazan Nemzeti Tengeri Park részét képezik. Ezen a területen találkozik a Jón- és az Adriai-tenger. Sazan szigetét is láthatjuk a hajóról, mely egészen a közelmúltig katonai bázis volt, különleges szubtrópusi flottájáról várt ismertté, valamint 15 km hosszú partja mentén akár a víz alól 40 méter mélységből kinyúló szikláit is megcsodálhatjuk. A Sazan tengerparti elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül szokatlan Albániában. A növényzet eltér Albánia többi részétől, mivel szubtrópusi, mint az észak-afrikai országok. Végül Haxhi Aliu kalózbarlangját tekinthetjük meg, majd ezután egy kis öbölben a kristálytiszta vízben úszkálva frissíthetjük fel magunkat. Ezt követően visszafordulunk Vlorába, majd a szállodába. Úszócipő javasolt.
Az ár tartalmazza a hajójegy árát.
Ár: 50 Eur - felnőtt, 25 Eur – gyerek 12 éves korig

PRIZREN - KOSZOVÓ 
Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Prizrenben. A 2-3 órás út gyönyörű hegyes-völgyes vidéken vezet keresztül.
A városba érkezés után láthatjuk a folyót, amely az óváros szívén folyik keresztül és számos híd ível át rajta. Ha szeretné megtapasztalni egy sokszínű város lüktetését, Prizren egy ideális hely a nyári időszakban, amikor a középkori város otthont ad, az egyik leghíresebb nemzetközi rövidfilmfesztiválnak, a Dokufestnek. A város felfedezésének legjobb módja, ha sétát teszünk a város elegáns, középkori házai között. Prizren büszkeségei a kézműves technikával készült nemesfém tárgyak, amelyek megvásárolhatóak, sőt, a kovácsolás folyamataiba is bepillantást nyerhetünk. A túra során megtekintjük a Ljeviš Miasszonyunk ortodox templomot, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Ha a látogatás során csak egy mecsetet szeretnének meglátogatni, mi a Sinan Pasha Mecsetet ajánljuk, gazdag díszítéseivel, arab stílusú színvilágával és mintáival. A város feletti dombon elhelyezkedő vár tetejéről remek kilátás nyílik erre a megdöbbentő városra. A túra végén visszautazás a hotelbe.
Az ár tartalmazza: vár, ortodox templom, mecset, archeológiai múzeum és torony
Ár: 45 Eur - felnőtt, 25 Eur – gyerek 12 éves korig


A fakultatív kirándulások szervezéséért és lebonyolításáért kizárólag a külföldi partner felel. Jelentkezni és befizetni a helyszínen van lehetőség. A kirándulások árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát partnerünk fenntartja. A kirándulások Durresből indulnak. Minden kirándulásnál jeleztük, milyen belépőjegyet tartalmaz a túra. Minden további belépő és általában az ebéd fakultatív és külön fizetendő. 2 éves korig ingyenes. A programok min.10 fő esetén indulnak.

 

 

terkep
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
Albania Durres Gloria Palace
 
 
önnek ajánljuk
 
utoljára megtekintett ajánlatok
 
 

Budapest

 

1051 Budapest, Sas u. 1.

Tel.: 1/486-36-70
Fax: 1/486-36-76

bg@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő:9:30-17:30
Kedd-Péntek: 9:00-17:30
Szombat: Zárva

Balatonfüred

 

8230 Balatonfüred, Arácsi út 4.

Tel.: 87/555-250
Fax: 87/555-255

bfkiut@robinsontours.hu 

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: Zárva

Hévíz

 

8380 Hévíz, Széchenyi út 50.

Tel.: 83/340-988
Fax: 83/540-084

hevizkiut@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: 9:00-13:00

 

Karcag

 

5300 Karcag, Szt. István sgt.2.

Tel.: 59/500-042
Fax: 59/500 043

karcag@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 9:00 – 17:00
Szombat: Zárva