Leonardo Hotel ****
  • Szállodai szolgáltatások-Térítésmentes vagy kedvezményes parkolás
  • Szobához tartozó szolgáltatások-Térítésmentes Wifi/internet elérhető
  • Tengerpart jellege-Homokos
  • Elérhető ellátások-All inclusive
Ugrás az árakra
Szállás
Hotel****
Kültéri medence
Van
Távolság a tengerparttól
50-100 méter
Gyerek medence
Nincs
Gyermek animáció
Nincs
Csúszda
Nincs
Beltéri medence
Nincs
Fekvés

A szálloda kb. 50 méterre taláható a tengerparttól. Durres központja kb. 9 km-re, Tirana repülőtere kb. 35 km-re fekszik.

Szolgáltatások

Étterem • A'la Carte étterem • Bár • Lobby • Lift • Úszómedence (126 nm) • Pool-bár  • Edzőterem • Parkolási lehetőség a szabad helyek függvényben

Sport és szórakozás

Különféle sportolási lehetőségek a tengerparton térítéssel.

Tengerpart

Saját homokos tengerpart • Ingyenes napernyők és nyugágyak a tengerparton és a medencénél 

Elhelyezés, Felszereltség

Kétágyas szoba •  Fürdőszoba • Hajszárító • Széf • Minibár • Telefon • Sat TV • Egyénileg szabályozható légkondicionálás • Ingyenes WIFI 

Robinson Tours vélemény

A helyi busz 20 méterre található a szállodától, vásárlási lehetőség kb. 15 m-re. A 2019-es nyári szezon előtt a szálloda egyes közösségi területeit felújítják.

Ellátás

All inclusive

Ország leírás

Ez a kis ország a mediterrán térségben, a Balkán-félsziget nyugati szélén fekszik, az Adriai- és Jón-tenger partján. Északról Montenegróval és Koszovóval, délről Görögországgal, keletről pedig Macedóniával határos. Az albán föld kétharmadát hegyek borítják, legmagasabb csúcsa a Korab (2.764 m). Területének átlagos tengerszint feletti magassága 708 m, amellyel kontinensünk második legnagyobb átlagmagasságú országa. Az albánok az országukat a sasok országának, önmagukat szkipetároknak nevezik, azaz a sasok népének.

Időeltolódás: nincs Magyarországhoz képest.

Fizetőeszköz: hivatalos pénznem az albán lek, de számos helyen fizethetünk Euroval és Dollárral is. 1 Euro = kb. 140 lek, 1 USD = kb. 100 lek. Bankkártyát csak elvétve lehet használni, de bankautomatát minden bankfiók mellett találunk.

Hivatalos nyelv: albán, de egyes turisztikai központokban beszélnek angolul, olaszul vagy franciául is.

Éghajlat: Az ország éghajlata a tengerparti síkságokon mediterrán jellegű: forró, száraz nyár és enyhe, csapadékos tél jellemzi. Májustól megérkezik a forróság és a tenger vize is felmelegszik, amely egészen októberig alkalmas a fürdőzésre. A tengerparton 4-5 fokkal melegebb, a hegyekben hűvösebb van.

Időjárás: Albánia a nyári szezonban, az országos nappali átlaghőmérséklete májusban már 20-25 °C fok között alakul,  júniusban 25-30 °C fok, júliusban 28-32 °C fok, augusztus számít a legmelegebbnek 29-33 °C fok körüli hőmérséklettel, szeptemberben is kellemes 25-30 °C fok körüli hőmérsékletre lehet számítani. 

Vízum / Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok útlevél nélkül is utazhatnak Albániába 30 naposnál rövidebb kinttartózkodás esetén,magyar, kártya típusú személyi igazolvánnyal. Ideiglenes személyi igazolvánnyal nem lehet utazni.
Az útlevélnek és a személyi igazolványnak egyaránt, még 3 hónapig kell érvényesnek lennie a beutazástól számítva. 

Külügyminisztérium - aktuális beutazási feltételek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok/albania#c

Koszovón keresztül utazóknak útlevél szükséges és a koszovói határon külön felelősség biztosítást kötése szükséges, melynek ára irányonként 15,00 Eur/fő. Minden más útvonalon kártyaszemélyivel is eljuthatunk Albániába. A gépjárművek se be- se kilépéskor nem fizetnek adót. 

Megközelíthetőség: Autóval: Az egyik útvonal Macedónián át vezet, amely során Belgrádtól Szkopjéig autópályán, Strugától Tiranáig pedig felújított főútvonalon haladhatunk, az út kb. 13-14 órát vesz igénybe. A másik út Horvátországon és Montenegrón át vezet, melynek nagyobbik részén szintén autópályán közlekedhetünk. Ezen az útvonalon min. 13-14 órát fogunk utazni az albán határig. 

Közlekedés: Nehézkes, a repülőn kívül csak a közutak vannak, melyek állapota hagy kivetnivalót maga után. Főként a hegyi utakon való autózást gondoljuk meg! A városok között menetrend nélküli magánbuszok közlekednek, a rövidebb távolságokat pedig iránytaxikkal tehetjük meg. Ha gyalogosan közlekedünk, készüljünk fel rá, hogy sehol nincs elsőbbségünk! Még a gyalogosátkelő zöld jelzésnél is figyeljünk a bekanyarodó autókra! Az utazás bármely formáját is választjuk, legyünk óvatosak a rossz közlekedési morál miatt!

Közbiztonság: Albániában a közbiztonság jó, de tartsuk be mindazokat az óvatossági rendszabályokat, amelyeket bárhol máshol is.

Higiénia: Albániában semmilyen különleges egészségügyi kockázattal nem kell számolnunk, kötelező oltás nincs. Az általános higiéniai szabályokat tartsuk be és főként a forró nyári időszakban legyünk még körültekintőbbek. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette inkább ásványvizet igyunk.

Vásárlás, étkezés: Albániában csak az utóbbi időkben épültek nagyobb bevásárlóközpontok, sokkal inkább jellemzőek a kis élelmiszerüzletek, szakboltok, piacok és utcai árusok. Az éttermekben és bárokban Magyarországhoz hasonló árakat találunk. 

Ha Albániában járunk, feltétlen kóstoljuk meg a helyi jellegzetességek közül a Fërgese-t (lecsószerű egytálétel) és a Tave Elbasanit (joghurtban sült bárány), amelyeket albán borral vagy szőlőből párolt pálinkával, a Raki-val öblítsünk le.

 

Fakultatív programok

BERAT – COBO BORÁSZAT
Találkozás a szálloda recepcióján majd indulás Beratba, amely Albánia egyik múzeumvárosa, 2008-tól az UNESCO Világörökség része. Ezerablakos városnak is nevezik. A város mögött húzódnak a Tomori-hegység hófödte csúcsai emelkednek. Az első, amit megpillantunk az a városra és a folyóra tekintő Citadella, mely Európa egyik legrégebbi és legnagyobb építménye. Látogatás az 1797-ben épült, Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt ortodox templomban, ami jelenleg az Onufri Nemzeti Ikonográfiai Múzeumnak ad otthont.
Ebéd után, egy rövid utazást követően megérkezünk a Mangalem és a Gorica városnegyedekbe, melyek a Seven folyó partján épültek. A kis kőházak és a keskeny utcák mintha hozzánőttek volna a hegy lábához.
Utazás a Cobo Borászat területére, mely a Tomori-hegység lábánál helyezkedik el. Területén szőlőskertek, egy hagyományos albán építészeti stílusban épült „kulla” (kőből épült többemeletes ház) és maga a borászat épülete található. A túra alkalmával lehetőség nyílik széles körű betekintés nyerni a borkészítés technikájába, egy borkóstoló mellett pedig a helyi készítésű albán sajtokat illetve a helyi termesztésű olajbogyót is megkóstolni. A túra végén visszautazás a szállodába. Ebéd (fakultatív) egy tradicionális albán étteremben.
Az ár tartalmazza: a belépőt a Citadellába és az Onufri Múzeumba, és a borkóstolót a Cobo borászatban.
Ár: 45 Eur - felnőtt, 20 Eur – gyerek 12 éves korig

DURRES – SZKANDER BÉG KONYAK GYÁR
Találkozás a szálloda recepcióján. Városnézés idegenvezetővel Durres ókori városrészében.
Rövid utatzás után túránkat a „Torra” nevezetű velencei bástyánál kezdjük, mely a váris védőfalának része a 15. század óta. Látogatás a II. században épült amfiteátrumban. Az ókori amfiteátrum egy ovális építmény, 120 m a leghosszabb átmérője, 20 m magas, 15 000 nézőt tud befogadni.Néhány érdekes történet megismerése közben megcsodálhatjuk a csodálatos mozaik falat, majd látogatást teszünk (fakultatív) a Régészeti Múzeumban, mely az amfiteátrumtól nem messze, a tengerparton elnyúló sétányon található.
Továbbutazás a város perifériáján lévő, 1933-ban alapított „Gjergj Kastrioti Szkander bég” gyárba, Albánia legnagyobb konyakgyárába. Kóstoló keretében megismerkedük a Szkander Bég konyakkal, amely minőségének és egyedi ízánek köszönhetően a kommunizmus óta világhírű, Albánia nemzeti itala. Ezt követően visszatérés a szállodába.
Az ár tartalmazza: a belépőt a konyakgyárba kóstolóval.
Ár: 20 Eur - felnőtt, 10 Eur – gyerek 12 éves korig

KRUJA – TIRANA – DAJTI
Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Albánia fővárosába, Tiranába. Látogatás a 1821-ben épült Óra-toronynál, mely közel 200 év alatt a város szimbólumává vált. Megtekintjük az Ethem Bej mecsetet, melynek tornya 2,25 m x 2m x 9m magas, minaretje 37 szintnyi kőből épült, néhány közülük az albán tradíciókat követő geometriai és növénymotívumukkal díszített. Séta a város üzleti- és a volt kommunista vezetők villanegyedében.
Tovább utazás Krujába, a hős városba, amelynek neve Szkander bégével forrt össze, hiszen ebben a városban minden a nemzeti hősről szól. Látogatás az 5-6.században épült várban. A közeli Etnográfiai Múzeum egy hatalmas lakóházban kapott helyet, mely a város egyik legbefolyásosabb családjának tulajdonában volt. A múzeumban megismerkedhetünk az oszmánok életével és társadalmuk működésével. Hangulatos bazársorán különböző ajándéktárgyakat vásárolhatunk.
Utazás a Dajti Nemzeti Parkba, ahol egy Albániában egyedül álló kabinos drótkötél felvonóra szállva egészen a Dajti-hegy tetejére juthatunk fel, ahonnan káprázatos kilátás tárul a szemünk elé.
A túra végén visszautazás a szállodába.
Az ár tartalmazza: a belépőt a várba és a felvonó jegyet oda-vissza.
Ár: 38 Eur - felnőtt, 18 Eur – gyerek 12 éves korig

POGRADEC – SAINT NAUM – OHRID
Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Pogradec városába, ami az Ohridi-tó partján fekszik festői hegyek ölelésében. Az Ohridi-tó 347 km2 területű, legmélyebb pontja 289 méter mély. Továbbutazás a Szent Naum kolostorba. A kolostor a tó felett egy sziklás dombon épült. Szent Naum gyógyító és csoda-tévő volt a 10. században. Munkásságát a kápolna – Michael és Gabriel arkangyaloknak felszentelt - freskói őrzik.
Továbbutazás a Fekete Drin folyó torkolatához, melynek érdekessége, hogy vize az Ohrid-tóba ömlik. Fakultatív ebédelési lehetőség egy helyi étteremben. Továbbutazás Ohrid-ba. Városnézés idegenvezetővel: a Szt. Cyril és Szt. Method szobrok, Alsó és Felső kapu, Szent Zsófia templom és a római amfiteátrum megtekintése.
Túránk az ohridi piacon ér véget. Hazaútban rövid megálló Struga városkában, a Fehér Drin folyó forrásának „hazájában”.
Az ár tartalmazza a belépőt a Szent Zsófia templomba.
Ár: 45 Eur - felnőtt, 25 Eur – gyerek 12 éves korig

DZSIP- ÉS HAJÓTÚRA A KOMAN-TÓNÁL
Tapasztalja meg Albánia kalandos oldalát! Az egész napos túra során Észak-Albániában két fő programon vehet részt: dzsip szafarin a Vau i Dejes-tó partján és hajókázáson a Koman tavon. Mindezek mellett megismerkedhet a helyi illetve a környéken élőkkel. Ha szeretne közelebbről megismerkedni az albán kultúrával, ez az Önnek megfelelő program.
A Koman-tótól nem messze található Shkodra városáig utazunk, ami Észak-Albánia egyik rejtett kincse. A Koman-tó Dukagjin délnyugati részén található. A tó 1978-ban alakult ki, amikor a Fierza hidro-elekrtomos gát felépült. A tavat tápláló folyók a Drini i Zi, Drini i Bardhe és a Luma. A helyszín világszerte ismert természeti kincs, ahol úgy tartják, a spirituális energiák olyan magasak, hogy egyfajta életerő-töltő tulajdonsággal bír. A megérkezésünket követően hajóra szállunk, amivel végig hajózunk a helyek és sziklák között elterülő kristálytiszta vízen. Végül megállunk a Shala-folyónál, amit az idelátogatók úgy neveznek, mint a Koman gyöngyszeme. Itt fogjuk elfogyasztani ebédünket (fakultatív), egy tradicionális albán étteremben. Az ebédet követően visszaindulunk Tiranába. Várandósoknak, egészségügyi problémákkal küzdőknek nem javasoljuk.
Ár: 70 Eur - felnőtt, 50 Eur – gyerek 12 éves korig

JEEP TÚRA A THETHI NEMZETI PARKBAN
Túránk Durresből indul a kora reggeli órákban egészen Theth falujáig, ahol egy rövid látogatást teszünk, majd bejárjuk környékét. Utunk során lehetőségünk van egy falusi vendégházban fakultatív ebéd elfogyasztására, ahol a helyiek látnak minket vendégül és eredeti, hamisítatlan albán ételeket szolgálnak fel nekünk. Ezt követően utunkat tovább folytatjuk a völgy mélyébe, ahol megtekinthetünk egy eredeti „kullát”, amely egy toronyszerű épület, rajta kicsi ablakokkal. Ide menekültek a férfiak
Azok elől a családok elől, akikkel vérbosszúban álltak. Innen tovább folytatjuk utunkat a kanyonhoz és a Grunas vízeséshez, amelyet egy 40 perces sétával érhetünk el. Ez a gyönyörű vízesés természetes emléknek számít és állami védelem alatt áll. A vízesés magassága 30 méter, melynek vize a felolvadt hóból származik.
Miután felfedeztük Albániának ezt a csodálatos táját, dzsippel visszatérünk a szállodába. Várható érkezésünk a késő esti órákra tehető.
Ár: 70 Eur - felnőtt, 50 Eur – gyerek 12 éves korig

VLORA-KARABURUN
Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Albánia második legnagyobb kikötő városába Vlorába, amely egyben Albánia függetlenségének a városa. Ismerkedés a várossal, mely során elsőként a zászlóteret keressük fel, ahol a hatalmas függetlenségi szobrot nézzük meg. A parkban megtekintjük még Ismail Qemali, az albán államalapítás első elnökének a síremlékét. A déli órákban a városnézést követően a kikötőbe megyünk, hajóra szállunk és kihajózunk a Karaburun-félsziget felé, amely Albánia legnagyobb lakatlan félszigete. A félsziget természetvédelmi terület, egyik része azonban még katonai terület, ahol tengeralattjáró bázis működik, míg a környező tenger a Karaburun-Sazan Nemzeti Tengeri Park részét képezik. Ezen a területen találkozik a Jón- és az Adriai-tenger. Sazan szigetét is láthatjuk a hajóról, mely egészen a közelmúltig katonai bázis volt, különleges szubtrópusi flottájáról várt ismertté, valamint 15 km hosszú partja mentén akár a víz alól 40 méter mélységből kinyúló szikláit is megcsodálhatjuk. A Sazan tengerparti elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül szokatlan Albániában. A növényzet eltér Albánia többi részétől, mivel szubtrópusi, mint az észak-afrikai országok. Végül Haxhi Aliu kalózbarlangját tekinthetjük meg, majd ezután egy kis öbölben a kristálytiszta vízben úszkálva frissíthetjük fel magunkat. Ezt követően visszafordulunk Vlorába, majd a szállodába. Úszócipő javasolt.
Az ár tartalmazza a hajójegy árát.
Ár: 50 Eur - felnőtt, 25 Eur – gyerek 12 éves korig

PRIZREN - KOSZOVÓ 
Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Prizrenben. A 2-3 órás út gyönyörű hegyes-völgyes vidéken vezet keresztül.
A városba érkezés után láthatjuk a folyót, amely az óváros szívén folyik keresztül és számos híd ível át rajta. Ha szeretné megtapasztalni egy sokszínű város lüktetését, Prizren egy ideális hely a nyári időszakban, amikor a középkori város otthont ad, az egyik leghíresebb nemzetközi rövidfilmfesztiválnak, a Dokufestnek. A város felfedezésének legjobb módja, ha sétát teszünk a város elegáns, középkori házai között. Prizren büszkeségei a kézműves technikával készült nemesfém tárgyak, amelyek megvásárolhatóak, sőt, a kovácsolás folyamataiba is bepillantást nyerhetünk. A túra során megtekintjük a Ljeviš Miasszonyunk ortodox templomot, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Ha a látogatás során csak egy mecsetet szeretnének meglátogatni, mi a Sinan Pasha Mecsetet ajánljuk, gazdag díszítéseivel, arab stílusú színvilágával és mintáival. A város feletti dombon elhelyezkedő vár tetejéről remek kilátás nyílik erre a megdöbbentő városra. A túra végén visszautazás a hotelbe.
Az ár tartalmazza: vár, ortodox templom, mecset, archeológiai múzeum és torony
Ár: 45 Eur - felnőtt, 25 Eur – gyerek 12 éves korig


A fakultatív kirándulások szervezéséért és lebonyolításáért kizárólag a külföldi partner felel. Jelentkezni és befizetni a helyszínen van lehetőség. A kirándulások árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát partnerünk fenntartja. A kirándulások Durresből indulnak. Minden kirándulásnál jeleztük, milyen belépőjegyet tartalmaz a túra. Minden további belépő és általában az ebéd fakultatív és külön fizetendő. 2 éves korig ingyenes. A programok min.10 fő esetén indulnak.

 

 

terkep
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
Albania_Durres_Leonardo Hotel
 
 
önnek ajánljuk
 
utoljára megtekintett ajánlatok
 
 

Budapest

 

1051 Budapest, Sas u. 1.

Tel.: 1/486-36-70
Fax: 1/486-36-76

bg@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő:9:30-17:30
Kedd-Péntek: 9:00-17:30
Szombat: Zárva

Balatonfüred

 

8230 Balatonfüred, Arácsi út 4.

Tel.: 87/555-250
Fax: 87/555-255

bfkiut@robinsontours.hu 

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: Zárva

Hévíz

 

8380 Hévíz, Széchenyi út 50.

Tel.: 83/340-988
Fax: 83/540-084

hevizkiut@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: 9:00-13:00

 

Karcag

 

5300 Karcag, Szt. István sgt.2.

Tel.: 59/500-042
Fax: 59/500 043

karcag@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 9:00 – 17:00
Szombat: Zárva